dimarts, 17 de juliol del 2012

El primer dia

Avui era el primer dia i a les 17:30h ha arribat tothom de cop. Joves, fillets, pares, en Moisès Coll i un fotògraf. On són ses claus? A quina aula anam? on és el material? corregudes, nirvis i il·lusió. 
Però ha passat un fet increïble. Les filletes (i un fillet) que han vingut, d´entre la caterva de tallers divertits que hi havia, han triat el més de pensar, el dels experiments. 

Per què el tuvalló queda sec si el posam dins un got per avall dins l´aigua?

Serà que és cert que als fillets els fa tanta falta aprendre com als adults reposar?  Que necessiten anar als límits del que saben? Que a cada generació són més llests?. Sí, sí, i sí, i que poden fer més del que fan també. Es perden molts talents per falta d´estímuls o per no saber manejar la voluntat. 



Total, que a les 17:30h ha començat el taller d'experiments, dirigit pels germans Gayón. Experiment amb l'àcid d´una llimona per escriure els noms. Foc i fum i s´alarma que s´encén i na Maria Pons acubada telefonant aquí i allà. Sort d´ella!


El taller està dirigit per JOAN GAYÓN.
Ahir, com a primer dia, hi va haver també els seu germà bessó. L´avantatge de ser dues ànimes tan compenetrades és que el que no fa un ho fa s´altre. Espera, que vaig a cercar açò. Ep, que no has dit allò!.. deu donar bastanta quietut d´esperit. 
Llavors, la calma. Segon experiment. Per què el tuvalló queda sec si el posam dins un got cap per avall dins l´aigua?. Dos sabien la resposta!!!.  Una cosa ha duit a una altra i hem acabat rallant de per què l´àcid sulfúric és tan perillós. Els mestres Gayón, han trobat que per ser el primer dia no havien de cobrar ni l´euro, però els que els hem sentit ens ha quedat una cosa clara: estimen la ciència i ho transmeten. Els agrada ensenyar. I aquest és un do que no té preu. 


Com que hi ha tants de fillets apuntats se´ls proposarà fer dos grups a partir de divendres. 
Saber que necessites els altres, conèixer-te i conèixer-los. 


Però l´objectiu del nostre Esplai no és només estimular el coneixement sinó la saviesa, molt més difícil d´adquirir: saber que necessiten els altres, conèixer-te i conèixer-los, comprendre la realitat per decidir en funció del bé comú!... fer créixer el capital social de Ferreries. Una feina lenta que moltes associacions com els Escoltes o el Casal de Joves fan des de fa molts d´anys. 


Mentre els Gayons tenien els petits encaramel·lats, els grossos han anat a assatjar per preparar el taller de cant.... Ambient polit i sà. 
En Joan Vidal,  n´Eila al piano, na Clara Febrer i n´Àngel Allès. 
Com ho fan per cantar tan bé? per què saben tocar tants instruments? Misteris de la vida. Aquí un vídeo de l´assaig per si us interessa apuntar-vos al taller de cant. Divendres obrirem fins les 23:30h només pels grossos. 




Mentre ells cantaven, baix ja n´hi havia que esperaven pel taller següent. Dibuix i la coreografia de Thriller de Michael Jackson. El que no es veu a les fotos és l´ajuda de na Maria Pons (Claveles) en l´organització i el suport de les mares que cada dia venen i animen el procés.


En Jaume es mira sa mà per dibuixar-se-la
El taller de dibuix acabava a les 19:30 però la gent ha sortit a les 20:15h. 

En conclusió, a mesura que ens coneixem enfortim la confiança. No volem dir que tot sigui perfecte, però tant de bo que tots els dies siguin com aquest.  


2 comentaris:

  1. Llegint el resum, he reviscut la il·lusió -i els nervis!- del primer dia.
    En 3 hores hi va haver moments per tot: per intentar anul·lar alarmes esverades per una pujada sobtada de temperatura al laboratori, per admirar la idèntica manya d'un científic i un artista (idèntica la manya i idèntics ells!), per sentir les veus harmòniques dels nostres joves i per veure la il·lusió de dues senyores jubilades que volien aprendre a fer-se el perfil de Facebook. I tot açò, amanit amb la il·lusió d'un grup de joves que l'únic que desitja és compartir allò que sap i sap fer amb els altres.
    Gràcies a tots per fer possible aquest primer dia... i tots els que vindran!

    ResponElimina
  2. Quina cosa més hermosa! Enhorabona a tots!!!!

    Xisca

    ResponElimina