dissabte, 4 d’agost del 2012

Experiments passats per aigua


Aquets divendres la cara de na Paula va deixar d'estar de color vermell gràcies a l'adaptació del taller al pati. Vam fer experiments igualment, també van aprendre, i també s'ho van passar molt bé, però amb l'aigua eclipsant la calor de l'estiu, la diversió es va multiplicar.



Com he dit abans, no per fer-ho al pati deixarem els experiments de banda. Aquest va ser un que vam fer els primers dies, però com que na Maricel no l'havia vist, la vam asustar u npoquet posant-li un globus ple d'aigua dalt el cap, i amb un encenedor el vam cremar. Però com sabeu els que visitau el blog, el globus no explota, només s'escaufa l'aigua que du a dins. Na Maricel no ho sabia i s'esperava una dutxa en qualsevol moment





Els globus d'aigua no només serveixen per tirar-los, també es poden emprar per aprendre, i per fer de cosa que sol avorrir, una activitat divertida que els va agradar molt.








Per això, els vaig explicar què és un àtom, i totes les formes que els científics de fa temps s'han pensat que podrien tenir. 
Sembla cosa difícil, avorrida i no apte per fillets de 10 o 12 anys, sabent que tenen capacitat per aprendre-ho, només fa falta una mica d'originalitat, diversió, i en aquest cas... AIGUA!




Van aprendre que els àtoms no són bolles plenes i rígides, sinó que tenen un nucli i electrons que giren entorn d'aquests. Per tant, entre el nicli i els electrons, està buit. 
Na Roser, n'Alba, na Judit, na Paula i na Maricel van simular ser una "cadena"          d' àtoms actuals, no com es pensaven que eren antigament.




Per tant, com li va passar a Ernest Rutherford amb les seves estimades partícules Alfa, els globus passaven "foradant" la cadena, encara que alguns rebotaven, o en aquest cas, explotaven damunt un dels nostres àtoms humans i d'altres es desviaven sense explotar-se. 
Quan vam acabar, van tirar-se els globus que quedaven, em van tirar un pual sencer d'aigua damunt jo, i vam acabar dient-me que voldrien que tots els dies que queden, els féssim al pati.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada